top of page

תכנית ההכשרה מתקיימת לאורך שנת לימודים אקדמית.

יום הלימודים הינו יום קבוע בשבוע (ימי ג') בין 12:30-18:00

יום הלימודים מורכב משלושה חלקים:

מרחב כ"ח- כיתה חוויתית

 

מרחב הפגתי בלתי פורמאלי במקום ובשעה קבועים המאפשר לנערות להיפגש, לדבר, לאכול, לשמוע מוסיקה, לשחק, לקרוא ועוד, יחד עם פעילות העשרה מובנית. מרחב זה מאפשר היכרות בלתי פורמאלית בין הנערות לבין עצמן, מאפשר היכרות דומה בין הנערות לבין צוות התכנית, מהווה זירה מרכזית למעורבות וליוזמות של הנערות בתכנית (העברת פעילות, למשל) וכן מרחב משלים של השיעור העיוני (מתן הזדמנות לראייה של התכנים המועברים מזווית נוספת, כמו למשל צפייה בסרט, עבודה בקבוצות וכד'). באמצעות הפעילויות בכוח רוכשות הלומדות מיומנויות התערבות עם פרטים וקבוצות. הפעילויות מפתחות מיומנויות שונות הקשורות ביצירת קשר בלתי אמצעי, יחסים בינאישיים, מיומנויות הדרכה ועמידה מול קהל שיסייעו להן בעבודתן כמנטוריות בעתיד. המרחב מונחה על ידי חברת סגל התכנית, שתי מנטוריות ושתי מתנדבות.

קבוצה קטנה

קבוצות אלו מאפשרות לנערות לקחת חלק בקבוצה המתמקדת בהעמקת ההיכרות התוך אישית, הבין אישית, המשפחתית והקהילתית וכן בפיתוח מיומנויות של תקשורת בין אישית, רגישות לזולת, מודעות עצמית, מתן וקבלת משוב ועוד. הקבוצות הקטנות מהוות מפגש אינטימי יותר ומעניקות הזדמנות לבחינת המשמעויות האישיות של ההשתייכות לתכנית ולתפקיד המנטורית. חלק מן הנערות בוחרות לשתף את הקבוצה בסיפור חייהן והמנחות מכוונות אותן לזהות את כוחותיהן ויכולותיהן. בסמסטר השני של תכנית ההכשרה הקבוצות הקטנות מהוות גם מרחב הדרכה לבנות בסטאז'. לכל קבוצה שתי מנחות, האחת אשת מקצוע מתחום הנחיית קבוצות, והשנייה מנטורית בוגרת התכנית.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 

השיעור התיאורטי

השיעור חושף את הנערות הלומדות לתכנים מגוונים המשפיעים על חייהן ועל חיי הנערות, אשר להן הן יסייעו. הן לומדות על גיל ההתבגרות, על יחסי עזרה וכן על מצבן של נשים בחברה הישראלית ככלל ועל מצבן של נערות בפרט. בנוסף, הן נחשפות למצבים מקשים בחייהן של נערות ולדרכי התערבות שונות על פני רצף שירותי העזרה המסייעים לנערות. חשיבות הראייה הרב-תרבותית מודגשת ביחס לכל התכנים המועברים. במהלך השנה, מתקיימים שני סיורים לימודיים, במטרה לחשוף את הנערות והצעירות לשירותים שונים ומגוונים הנותנים מענה לנוער בסיכון ולסייע בתהליך בחירת מקום הסטאז' העתידי שלהן.השיעור מועבר על ידי ראש תחום ההכשרה של התכנית, חברת סגל נוספת, שתי מנטוריות ושתי מתנדבות.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 

סטאז'

הסטאז' מתקיים בסימסטר השני של התכנית - הכשרה מעשית של הנערות והצעירות בשדה.

במסגרת הסטאז' פועלת המנטורית כדמות חיקוי, תמיכה ועזרה לנערות במערכות ושירותי טיפול בקהילה. עבודתן השוטפת של המנטוריות בשדה מתבצעת במשך 4 שעות שבועיות למשך ארבעה חודשים ובמקביל הן ממשיכות להגיע לאוניברסיטה במשך יום בשבוע . 

bottom of page