top of page

"חיבוק אחד ענק. ללא מגע, ללא מילים..."

 

ר.פ, בוגרת מחזור ט'.

מהו מנטורינג?

בשנים האחרונות מרבים להשתמש בעולם הטיפולי-שיקומי במנטורינג ככלי וכאמצעי לשיפור הטיפול באנשים הנמצאים במצבי מצוקה קשים. גישה זו מכירה בכוחם הייחודי של לקוחות, אשר חוו בעצמם מצוקות והצליחו להתמודד ואף לגבור עליהן וכן, לשמש כגורמי עזרה משמעותיים יותר עבור אנשים אחרים הנמצאים במצוקה חריפה.

אנשים שהצליחו לצאת מן המצוקה מסמלים כוח ותקווה, דוגמא אישית ומודל עבור האנשים במצוקה בהווה, מה שמהווה גורם מוטיבציוני המראה ששינוי אפשרי. נושא זה חשוב במיוחד עבור נשים ונערות, לגביהן תקשורת שיוויונית מהווה חוויה משמעותית המאפשרת היעזרות. 

התפקוד כמנטור מחזק את תחושת ההצלחה של האדם שיצא מהמצוקה וגורם לו להפיק תועלת טיפולית נוספת מעצם היותו עוזר. 

תכנית המנטורינג לנערות באוניברסיטת ת"א

 

תכנית המנטורינג שמה לה למטרה לתמוך ולסייע לנערות עם מצוקות באמצעות נערות בוגרות, ש"היו שם" ונמצאות בתהליך של שיקום מתמשך.

 

אוכלוסיות היעד 

לתכנית שלוש אוכלוסיות יעד מרכזיות:

הראשונה היא הנערות והצעירות עם מצוקות להן משמשות הבוגרות סמל ותקווה.

השנייה היא הבוגרות עצמן שהסיוע לנערות עם מצוקות, תורם להתעצמותן ומקנה להן ידע, כלים ומיומנויות להסתגלות חברתית ואף מקצוע לעתיד (לאלו שתרצינה בכך).

אוכלוסיית היעד השלישית היא אנשי המקצוע שעובדים עם נערות שהמפגש עם נערות וצעירות כמסייעות מסייע להם לשפר את הפרקטיקה שלהם לטובת הנערות שבטיפולם.

הנערות שמגיעות לתכנית הן בוגרות שעשו דרך משמעותית בחייהן. התכנית מציעה להן מדרגה תומכת נוספת המתבססת על כוחותיהן. עם סיום התוכנית הבוגרות יכולות להשתלב בתוכניות ההמשך שלתחום הבוגרות.

מי יכולה להרשם לתכנית ההכשרה?

נערות וצעירות בגילאי 17-24, שחוו מצוקות, נעזרו בשירותים השונים, ו/או נמצאות במהלך או לקראת סיום תהליך טיפולי שיקומי ומעוניינות להשתלב כמנטוריות ולהעביר מניסיון חייהן, לנערות אחרות. התכנית מהווה נדבך נוסף בתהליכי העצמה להתחזקות, נוכח קשיים ומצוקות.

 

תהליך ההרשמה

ההרשמה לתכנית מתקיימת אחת לשנה לקראת פתיחת התכנית בחודש נובמבר.

בסוף חודש אוקטובר מתקיים יום היכרות המיועד לכל הנערות, הצעירות ונשות המקצוע, המעוניינות לשמוע על ולהרגיש את התכנית. ביום זה, ניתן מידע נוסף על התכנית, מתקיימת פעילות קצרה בקבוצות קטנות למתעניינות ובמקביל, מתקיימת שיחה לאנשי המקצוע המפנים.  

עלות התכנית - 250 ש"ח לשנה

בשנות ההקמה נתמכה התכנית על ידי:

אשלים - העמותה לפיתוח שירותים לילדים ובני נוער בסיכון ומשפחותיהם.

קרן גנדיר

ויצ"ו ישראל - האגף לרווחת המשפחה והפרט

תחום בוגרות נתמך על ידי הקרן למפעלים מיוחדים של ביטוח לאומי

 בנוסף נתמכה התוכנית בעבר על ידי:

משרד הרווחה - אגף תקון השירות למתבגרים, צעירים וצעירות

קרן יהל

קרן אריסון

קרן גלנקור

bottom of page